skip to Main Content
072 - 518 72 71 info@harddisklagning.se
Hard Disk Drive Macro Background
Kraschad Hårddisk
Vanliga frågor och svar

Nedan hittar ni några av de vanligaste frågor och svar som kommer till oss.
Hittar ni inte svaret på just er fråga, tveka inte att kontakta oss!

Vi finns i Kungsbacka, strax söder om Götegorg.
All data som vi får in hanteras naturligtvis konfidentiellt enligt gällande lagar och förordningar.
Ja, detta kan bero på mjukvarufel eller interna skador. Vid en felsökning tar vi reda på var felet ligger. Missljud i en hårddisk kan förvärra situationen avsevärt om hårddisken startas. Stäng av den och kontakta oss så tittar vi på den.
Vi har samma pris för PC och MAC. Ta en titt på prislistan för aktuella priser.
Ja. Det finns risk att viss information redan blivit överskriven och därmed gått förlorad. Sluta genast använda datorn och skicka in din hårddisk för att öka förutsättningarna att rädda så mycket data som möjligt.
Detta är dessvärre ett ganska vanligt misstag som många råkar ut för. Vi kan reparera dessa hårddiskar och rädda er data.
Vi brukar ha en leveranstid på ca en vecka. Behöver vi beställa reservdelar kan det ta längre tid än så. Kontakta oss med en felbeskrivning så kan vi svara mer detaljerat angående leveranstider.
Vi har marknadens lägst priser på reparation av USB-minnen. Ta en titt på vår prislista för mer information. Vi räddar data ur de flesta USB-minnena.
Ja. Så länge du inte skriver ny information till din hårddisk så finns allt fortfarande kvar. Varje gång du skriver ny information till den riskerar du skriva över din gamla data, stäng av den och skicka in den till oss så hjälper vi dig.
Jadå, vi kan nästan alltid rädda bilderna som försvunnit från minneskorten. Skicka in ditt kort för en kostnadsfri felsökning så kan vi ge en mer korrekt bedömning.
Absolut. Se till att det finns tillräckligt med utrymme på den hårddisk du skickar med så att all din räddade data får plats!
Det är väldigt sällsynt att det försvinner paket, vi rekommenderar alltid att skicka ditt paket som REK. På detta sätt blir det spårbart och försäkrat. Se till att emballera ordentligt med stötdämpande material så att ert lagringsmedia inte tar skada på vägen.
Absolut, kontakta oss så vi kan bestämma en tid som passar oss båda!
Om din hårddisk låter konstigt bör du omedelbart stänga av den för att inte göra skadorna värre. När en hårddisk går i golvet riskerar läshuvudena bli skadade. Dessa kan då skapa repor och skador på magnetskivorna. Skulle dessa repor bli för allvarliga går datan förlorad för alltid just där repan är.
Vi rekommenderar alltid att lägga över all data på ett nytt USB-minne även om det är så att ert gamla minne verkar fungera för stunden. Vi kommer även behöva öppna chassit på USB-minnet för att komma åt de interna komponenterna. De små minnena är oftast limmade så vi får bryta upp dom. Många gånger är ert gamla USB-minne inte användbart efter reparationen.

Back To Top